Drugemu letu naproti

Znanje pod kapo je projekt, ki ga v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo izvaja Gault&Millau Slovenija. Ta v Evropskem merilu edinstven projekt ima veliko ambicijo: popularizirati čudovit in izjemen poklic natakarja in kuharja. Hkrati pa mladim, ki v gostinstvo šele vstopajo, ponuditi možnost stika s prakso. Zato je online »učilnica« Znanje pod kapo brezplačno odprta za vse dijake, študente in mlade kuharje ter natakarje iz cele Slovenije.

»Slovenija postaja pomembna kulinarična destinacija, kulinarika in kuharji so pri nas že dobili na veljavi, medtem ko je poklic natakarja nekako spregledan oziroma je izgubil na svoji pomembnosti. To je kreativen, čudovit poklic, ki pa zahteva veliko znanj – o hrani, o vinu, o bontonu itd. – zahteva polno osebnost, ki skupaj s chefovo umetnijo na krožniku ustvari celotno gastronomsko doživetje. Tega se pri nas še premalo zavedamo, zato želimo v Gault&Millau Slovenija, ki pri izdaji gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija sledi predvsem kriterijem celovite izkušnje, pripomoči in motivirati k razvoju celostnih znanj,« ob vstopu v drugo izobraževalno leto Znanja pod kapo pravi Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.

V letu 2019 smo izvedli dve delavnici, ki sta v ljubljanskem Hotelu Slon zbrali po 120 dijakov in njihovih mentorjev iz cele Slovenije. Izkušnja izmenjavanja znanja in izkušenj z znanja željnimi bodočimi gostinci je bila izpopolnjujoča in nepozabna tudi za Gault&Millau Slovenija, zato se že veselimo novih srečanj v živo.

 

Hvala Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je podprl izvajanje projekta ter s tem mladim iz cele Slovenije omogočil dostop do prakse tudi v najbolj turbulentnih časih.

 

Kmalu nasvidenje!