CHEF JURE TOMIČ –
OŠTERIJA DEBELUH

Lisičke s poširanim rumenjakom,

hrustljavim krompirjem in espumo iz jurčkov

Chef Jure Tomič nas popelje v jesensko obarvano kuhinjo, sestavljeno iz dobrot, ki so zrasle iz tal bližnjih njiv in gozdov. Vse je sveže in opojno dišeče. Dijaka novomeške gostinske šole Nika in Dejan sta zgrabila lisičko za rep in izkoristila priložnost, da jo skupaj zakuhata pod mentorstvom velikega šefa.

Vsak krožnik

zahteva svoje vino

Jure Tomič ni le vrhunski chef. Leta 2010 je bil razglašen za najboljšega sommelierja Slovenije. Z Miro Šemić se pogovarjata o čudovitem svetu spajanja.

Na delavnici

s chefom

Nika in Dejan sta se od Chefa Tomiča marsikaj naučila. Ambiciozna dijaka sta spregovorila o svojih velikih načrtih.

Natakar – čudovit poklic!

Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.

Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Pišite nam!

Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!

Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.