V prenovljenem srednjeveškem stolpu Ljubljanskega gradu biva Restavracija Strelec. Njen ambient je kreativna kombinacija prefinjenosti, tradicije in sodobnosti. Njeno vzdušje prežema posebna eleganca, ki pomirja, uvaja red in spokojnost.
Restavracija je popoln odraz chefa Igorja Jagodica, ki nas je na tokratni delavnici popeljal v svet morskih jedi. Za vas ni zložil le krožnika, podrobno je pojasnil tudi, kako se filira riba. Že znate?
Vsak krožnik
zahteva svoje vino
Se riba res najbolje sklada z belim mirnim vinom? Preverite, kaj je ob krožniku chefa Jagodica izbral sommelier 3. stopnje Valentin Bufolin.
Na delavnici
s chefom
Gal in Anže sta nas navdušila s svojo suverenostjo. Tako pred kamerami kot za delovnim pultom, kjer sta brez zadržkov chefu pomagala pri pripravi krožnika. Zdi se, kot da sta pripravljena za svoj kuharski šov .
Natakar – čudovit poklic!
Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.
Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
Pišite nam!
Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!
Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.