CHEF UROŠ ŠTEFELIN – VILA PODVIN

Počasi pečen piščanec s polento trdinko,

kremo iz pastinaka in žlikrofom

Le kaj je lahko lepšega kot v jesen vstopiti s chefom Urošom Štefelinom? Da bo sezonsko, domače in tradicionalno, smo vedeli že ob omembi njegove restavracije. Vila Podvin je namreč močno vezana na slovensko tradicijo, saj je bila v njenih prostorih spisana slovenska ustava. Je zato chef Štefelin izbral počasi pečenega piščanca? Ali ga je le zanimalo, kako bosta o prilogi taki klasični jedi razmišljala dva dijaka, njegova asistenta naše prve video delavnice? Odgovore poiščite v vsebinah te strani, ne spreglejte pa tudi izbora vina, ki bi ga temu vrhunskemu krožniku priporočil vrhunski sommelier.

Vsak krožnik

zahteva svoje vino

Zakaj je Valentin Bufolin, sommelier 3. stopnje, ob krožniku chefa Štefelina izbral belo vino?

Na delavnici

s chefom

Klara in Kristjan se pri chefu Štefelinu učita praktičnih kuharskih veščin. Pri ustvarjanju krožnika sta se mu pridružila in nam zaupala svojo izkušnjo. »Noro dobra izkušnja,« bi lahko povzeli njuno izjavo

Natakar – čudovit poklic!

Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.

Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Pišite nam!

Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!

Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.