CHEF JANEZ BRATOVŽ – JB

Tuna z dashijem & ocvrte ostrige v tempuri

Chef Janez Bratovž ni zgolj chef leta 2023 po izboru Gault&Millau, ampak tudi velik poznavalec japonske kuhinje. Njegov najboljši prijatelj je Hiroshi Ishida, ki velja za enega najpriznanejših japonskih kuharskih mojstrov. Zato smo mu toliko bolj hvaležni, da si je vzel čas za bodočo generacijo chefov in predstavil dva nova krožnika, ki ju je razvil za svojo restavracijo. Tako si boste lahko razširili svoj kulinarični horizont vse tja do dežele vzhajajočega sonca.

Kjer se srečata japonska kuhinja
in vrhunska slovenska vina

Hišna sommelierka JB restavracije, Nina Bratovž, je za oba chefova krožnika našla perfektno vinsko družbo.

Na delavnici

s chefom

Učenca BIC-a Maša in Aljaž sta navdušeno spremljala vsak korak priprave chefovih krožnikov in se nedvomno veliko naučila. Njune načrte za kuharsko prihodnost sta nam zaupala v kratkem intervjuju.

Natakar – čudovit poklic!

Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.

Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Pišite nam!

Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!

Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.