Chefinja Mojca Trnovec prisega na tradicijo in uporabo lokalnih sestavin. Jurčki so iz bližnjih gozdov. Skrbno očiščeni in hitro zamrznjeni so obdržali okus in aromo kot da bi bili ravnokar sveže nabrani. Tudi zelje, čebula in ajda so lokalnega izvora.
Učenca Neli in Juš se z velikim zanimanjem podata v svet tradicionalne gorenjske kulinarike.
Rdeče ali belo?
Katero vino postrežemo ob Šari z ajdovimi bleki? Strastni sommelierki Mira in Mojca imata glede tega različni mnenji. A vendarle imata obe prav. Vsaka na svoj način.
O pomembnosti
natakarskega poklica
Chefinja tradicije se zaveda, da brez dobrega natakarja ne more biti dobre postrežbe. Natakar je prvi osebni stik med restavracijo in gostom. Biti natakar pomeni imeti poslanstvo.
Na delavnici s chefinjo
Neli in Juš sta se s svojim dobrim poznavanjem kuharskih veščin odlično razumela s chefinjo Mojco Trnovec. Svoje vtise sta z veseljem podelila z nami.
Natakar – čudovit poklic!
Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.
Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
Pišite nam!
Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!
Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.