CHEF DAMJAN FINK – HIŠA FINK

Dimljen goveji jezik z radičem in pečeno bučo

Skoraj teden dni so trajale priprave chefa Damjana Finka na našo drugo video delavnico. Toliko časa namreč se je mariniral goveji jezik, ki ga je dimljenega ob pomoči dijakov novomeške gostinske šole Špele in Tima postavil na vrhunski krožnik. Kaj vse je postregel poleg ter kakšno vino ob takem krožniku izbere vrhunski sommelier – predvsem pa zakaj – pobrskajte na tej strani!

Vsak krožnik

zahteva svoje vino

Ob govejem jeziku se prileže lahkoten rizling, pravi sommelier 3. stopnje Gregor Kern iz Hiše Fink.

Veste, zakaj?

Na delavnici

s chefom

Špela in Tim sta se s chefom Finkom spoznala prvič in mu pomagala sestaviti vrhunski krožnik. Zaupala sta nam njune občutke dela z vrhunskim chefom.

Natakar – čudovit poklic!

Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.

Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Pišite nam!

Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!

Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.