Jelenovo stegno v skorjici kave in brinovih jagod & korenčkov kipnik z baziliko
Za chefa Mateja Tomažiča je pomembno, da jedi pripravlja v pravem trenutku. To velja tako za surovine, ki so sezonsko aktualne in na voljo, kakor tudi za sestavine in začimbe, ki jih je treba mleti, sekljati in ribati šele med pripravo. Le tako lahko razvijejo svoj maksimalni potencial. Skupaj z učenkama Klaro in Julijo je ujel pravi „tajming“ in se z njima sprehodil skozi pravi kulinarični gozd arom in okusov.
Jelenovemu stegnu v skorjici kave se odlično poda žametno nežno vino z manj tanini
Hišni sommelier Bistroja Štorja, Miralem Januzović, je za chefov krožnik izbral perektno vino, ki z jedjo harmonira v vseh pogledih.
Na delavnici
s chefom
Učenki BIC-a Klara in Julija sta se odlično odrezali v kuhinji in chefu Mateju Tomažiču od začetka do konca pomagali pri pripravi jedi. O njuni novi kulinarični izkušnji sta poklepetali z nami.
Natakar – čudovit poklic!
Odkrijte trike in nasvete najboljših sommelierjev.
Play Video
Kateri kozarec za vino je pravi?
Play Video
Kako pravilno odpremo mirno vino?
Play Video
Kakšno temperaturo naj ima vino?
Play Video
Vinski bonton: kako nazdravljamo?
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
Pišite nam!
Imate vprašanje, vas kaj posebej zanima ali pa se vam po glavi mota kakšna izjemna gastronomska ideja? Pišite nam!
Še posebej bomo veseli vaših spodbud in idej za nadaljnje delavnice s slovenskimi chefi.